Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

10 days to Pyeongchang

Het vertrek

Met nog 10 dagen te gaan tot de officiële start van de Olympische Winterspelen staan we eindelijk op het punt te vertrekken. Woensdag is het zover, dan reizen we af met de Thalys vanuit Brussel naar Parijs om daar vervolgens een rechtstreekse vlucht te nemen naar Seoul. Van daaruit is het dan nog een uurtje te gaan met de hoge snelheidstrein tot in Gangneung, dat is het olympische dorp waar wij zullen verblijven de komende maand. Ik had vorige week nog een leuk live gesprek in de MNM studio in verband met mijn sport en mijn weg naar de spelen. Ik had in het verleden al vaak interviews voor kranten of regionale TV uitzendingen en vooraf opgenomen gesprekken bij de radio gehad, maar nog nooit live! Het was zeker en vast een leuke ervaring.
Wij hebben nu nog 2 trainingsdagen af te werken in Hasselt, mijn koffers zijn al grotendeels gepakt en ik zelf sta te popelen om te vertrekken!
Dit weekend hebben mijn supporters mij nog een hart onder de riem gestoken. Zij zullen massaal supporteren in de Kristallijn in Gent waar ze het shorttrack live op groot scherm zullen uitzenden op 10 februari. Dus kort samen gevat: ik ben er helemaal klaar voor!

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer