Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

20 days to Pyeongchang

De laatste loodjes

Het EK zit erop, het was toch wel een teleurstellende wedstrijd. Ondanks dat onze ploeg minder sterk aan de meet stond dan op de voorbije olympische kwalificaties, voelde in mijn opzicht de aflossing zeer sterk. Helaas door een valpartij in de B finale door mijzelf, hebben we er niet kunnen uithalen wat er in zit. Dat is balen maar ja er zijn nog wedstrijden.
De ijsbaan in Dresden, Duitsland is eigenlijk wel mijn favoriet. Ik reed er in het verleden veel goede wedstrijden en resultaten, het is een ijsbaan dat mij zeer goed ligt maar blijkbaar dit weekend niet haha.

Ondertussen zijn we al weer terug in België en zitten onze eerste ijs trainingen er al weer op in het verre Limburg. Ik heb men eerste 4 jaar in Hasselt getraind met het team toen ons project opstartte. Dat geeft wel een band met deze plaats, ook was het fijn om nog enkele medestudenten al tegen het lijf te lopen. Want ik studeerde hier dan ook gewoon tussen de trainingen door. Deze week mocht ik dan ook al mijn koffer met onze kledij voor Pyeong-Chang gaan afhalen, op zo een moment begint het toch langzaam aan te kriebelen! nog 13 dagen tot onze afreis naar de spelen!

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer