Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

30 days to Pyeongchang

De terugreis

Achter 7 maanden trainen met het Amerikaanse team zit onze training met hen er op, de rest van het seizoen zullen we verder afmaken in België. Ik was dan ook zeer blij om nog eens naar huis te kunnen. We hadden daar de laatste weken nog enkele goede trainingen afgewerkt wat toch een fijn gevoel heeft.

Als topsporter moeten wij ook onze "where abouts" ingeven, voor de mensen die daar nog nooit van gehoord hebben klinkt dat misschien nog al raar. Maar het komt er dus op neer dat wij een online agenda hebben die dopingcontroleurs in het oog kunnen houden. Zodat ze onverwachts bij ons kunnen binnen springen om een controle uit te voeren. Dat vergt natuurlijk veel werk omdat constant bij te houden, maar het is wel zeer belangrijk vind ik. Als je zoveel energie en tijd steekt in je sport wil je ook dat iedereen het eerlijk houdt.

Het was zondag middag en mijn mama had ter gelegenheid nog eens mijn favoriete gerecht klaargemaakt, zodat we nog eens gezellig samen konden eten. Want we hadden natuurlijk de feestdagen met elkaar wat gemist. Hertenkalffilet met kroketjes en gebakken peren. Juist als de tafel gedekt was en alles klaar gezet was kregen we bezoek, dopingcontrole. En zo zagen we dan ook ons gezellige etentje voor onze neus voor bij gaan. Maar dat hoort nu ook éénmaal bij de sport haha.

Achter 3 dagen thuis was het dan ook al weer tijd om onze koffers te pakken voor het Europees kampioenschap in Dresden, Duitsland. Achter 3 maanden geen wedstrijden gereden te hebben kijk ik er toch echt naar uit! Dan nog een goede 2 weken aan training in België en dan het vliegtuig op naar PyeongChang!

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer