Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

50 days to Pyeongchang

Doorzetten

Met nog 50 dagen te gaan tot de spelen, wordt langzaam aan mijn kinderdroom meer en meer realiteit. De voorbije weken waren nogal brutaal op de benen voor mij, maar ook op de rest van het lichaam. Maar dat is dan ook meer dan normaal, in deze aanloop naar de spelen toe moet ik nu éénmaal af en toe over de schreef gaan. Zodat ik over enkele weken weer die topvorm kan bezitten. Natuurlijk is dat mentaal geen leuke periode, maar daarom is het toch belangrijk om goed door te zetten. Na zoveel jaren van trainingen en wedstrijden ken ik per slot van rekening mijn lichaam, en weet ik tot waar ik het mag pushen en hoe ik een zo goed mogelijk vorm moet geraken voor een bepaalde wedstrijd. Kort samen gevat dus: een harde periode maar met veel zelfvertrouwen!

Onze Amerikaanse teamgenoten vochten dit weekend in een wedstrijd hun tickets uit voor de spelen, maar waar blije gezichten zijn zijn ook zeer teleurgestelde gezichten. Helaas zullen we opnieuw afscheid moeten nemen van enkele sporters die ik door de jaren heen goed heb leren kennen en weten te respecteren. Ons team heeft hier zelf nog 2 weken voor de boeg voor we terug keren naar België om het EK te schaatsen en ons verder voor te bereiden in Hasselt op de spelen. Jammer genoeg zullen we opnieuw de feestdagen moeten missen ver weg van huis en familie en vrienden. Maar dat is het zeker waard op te offeren, ik kan nu best niet teveel afleiding gebruiken en maar naar 1 richting uitkijken, namelijk naar de spelen!

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer