Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

60 days to Pyeongchang

Back to business

Na een 2 weekjes thuis zijn achter de olympische kwalificaties, was het voor mij weer tijd om terug naar Salt Lake City te trekken om daar mijn verdere voorbereiding aan te treffen voor het EK in januari in Dresden en later de olympische spelen. Het zal mijn laatste maand training zijn op de olympic oval, want we vertrekken namelijk al terug de 4de januari. Met nog minder dan 60 dagen te gaan naar de spelen proberen we nu nog wat volume te steken in onze trainingen om zo hopelijk een 2de keer te kunnen pieken dit seizoen.

De terugkomst in Salt Lake zelf was heel anders dan het de voorbije keren was, enkele vertrouwde trainingspartners die zich niet hadden kunnen plaatsen voor de spelen hebben hun koffers gepakt en zijn terug naar huis getrokken. De spanning in onze trainingsgroep was ook echt te snijden, met nog minder dan 1 week te gaan voor hun Olympic trials lopen de spanningen toch hoog op. Op die wedstrijd kunnen onze Amerikaanse trainingspartners een olympische ticket verdienen.

Ondertussen zijn vele langebaanschaatsers afgereisd naar hier om hun laatste kans op een olympische tickets te verdienen, het Belgisch team met Mathias, Bart en Jelena ziet er relaxed uit en klaar om er tegen aan te gaan. Zij hebben allen toch een sterk weekend achter de rug, al vond ik het jammer dat wij ze niet altijd konden toejuichen. Wij waren namelijk ook gewoon gefocust op onze trainingen.

Maar met nog 3 weken te gaan, en nog enkele komende stevige trainingen ben ik vastberadener dan ooit en met één specifiek doel klaar om mij zelf in de beste conditie te brengen voor de spelen!

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer