Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

70 days to Pyeongchang

Terug thuis

Na enkele stresserende weekends van wedstrijden ben ik eindelijk weer eens thuis, met als doel helemaal uitgerust en vol motivatie terug te gaan naar Salt Lake City.
Een echte fysieke rustperiode kunnen we niet meer inlassen, daarvoor liggen de spelen te kort op de agenda. Maar een mentale rust kan ik zeker en vast wel gebruiken, even weg uit Amerika en tot rust komen op de boerderij. Wat bijkletsen met familie en vrienden is achter al die maanden weg van huis toch ook zeer prettig. Een ritje met de tractor tot vlees halen bij de lokale slager zijn toch allemaal kleine dingen die ik gemist heb de voorbije maanden.
 
 
 
 
 

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer