Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

80 days to Pyeongchang

De laatste kansen

Onze 2 weken in Azië zitten er op. De wedstrijd zelf in Shanghai ging vlot maar ik slaagde er jammer genoeg niet in om mijn doelstellingen in te lossen, ook met de relay liep het niet zo lekker om dat enkele schaatsers van het team met ziekte kampten. Dus bleef het spannend tot de laatste wereldbeker in Seoul, er waren nog veel schaatsers zowel in ons team als dat van andere teams onzeker in verband met het behalen van een olympische spot voor hun land. Dat was meer dan voelbaar op de ijsbaan, de spanning viel er te snijden.
Ik zelf kon vrij ontspannen beginnen aan mijn individuele afstanden in Seoul, voor de relay daarin tegen was het alles of niks. En door wat geluk konden we 7de worden in de relay, maar dat volstond jammer genoeg niet voor een plaats op de spelen. We eindigden 10de, maar top 8 was nodig voor de spelen.
 
Voor mij zelf ziet het er wel goed uit, we zijn zeker van 1 spot op de spelen voor de 1500m bij de mannen, en misschien een 2de. Volgens de interne criteria zal die spot naar mij gaan. Maar het is nog altijd onofficieel mede omdat de ISU eerste de spots per land moet herkennen. Voor mij zelf was het een prachtig moment, want hier heb ik de laatste jaren alles voor gedaan om dit nu te kunnen waarmaken. Maar het contrast is enorm, bij de ene is het euforie bij de ander tranen en frustratie. Dit toont toch hoe hard sport kan zijn, ik heb dat weekend vele dromen in het water zien vallen zowel bij teamgenoten, vrienden als concurrenten.
 
Achter een bewogen 2 weken van wedstrijd in Azië, vertrek ik vandaag terug naar huis om een korte rust periode in te lassen en mij voor te bereiden op het komende dit seizoen!

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer