Jens Almey, geboren in Deinze, is afkomstig uit Knesselare maar woont en traint in Hasselt en Salt-Lake City onder de vleugels van olympiër Pieter Gysel. Daar werkt hij samen met de andere talenten van het shorttrack-aflossingsteam aan zijn olympische droom: de Olympische Spelen in PyeongChang. Jens Almey is ook een uitstekend wielrenner. Jens Almey maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold” en werd in 2016 reeds 14e op het WK 1500m.

90 days to Pyeongchang

Met alle Chinezen maar niet met den deze

Na 3 dagen, vertraagde vluchten en problemen met nieuw geboekte vluchten waren we eindelijk in Shanghai (China) geraakt om ons voor te bereiden op wereldbeker 3. Mijn voorbereiding waren zeker niet ideaal door ziekte, maar een belangrijk aspect blijft toch dat je toch elke keer opnieuw 100% kan opladen voor zo een wedstrijden. Je krijgt maar 4 kansen in dit seizoen om je te plaatsen voor de spelen en die moet je gewoon met beide handen grijpen ondanks dat je wat minder bent.

Onze dagen voor de wedstrijd zijn meestal de eerste en tweede dag na onze aankomst nogal rustig, dan krijgen we tijd om aan het ijs te kunnen wennen en ons gevoel weer in orde te krijgen. Meestal dient de laatste dag voor de wedstrijd dan als een activatie en doen we nog enkele korte intensieve inspanningen op het ijs. En dan ben je helemaal klaar om er tegen aan te gaan.

Dinsdag middag overleggen we met Pieter (de bondscoach) wie welke afstanden zal rijden, ik zelf heb 2 doelen op individueel vlak voor de komende wereldbekers. Een spot behalen voor België op de 1000m en een halve finale op mijn geliefde 1500m. Daarom besloten we om de sprint afstand, de 500m opnieuw over te slaan zodat ik mij volledig op die 1500m en 1000m kan toeleggen. En later op het weekend ook onze relay met het team. Morgen start de wedstrijd, spannend!

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer