Ward Pétré werd geboren in Sint-Truiden en woont in Herk-de-Stad. Hij begon als achtjarige met shorttrack. Samen met zijn teamgenoten en coach Pieter Gysel gaat hij volop voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Naast de ijsbaan is muziek de passie van Ward Pétré. Ward Pétré maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold”.

10 days to Pyeongchang

Dreams become reality

Nog 10dagen te gaan, het komt zo ongelooflijk dicht bij nu. Het lijkt nog altijd een beetje onecht.
5jaar geleden heb ik een krantenartikel verteld dat ik droom van de Spelen in 2018. Nu komt het allemaal zo dichtbij dat ik er zelfs van wakker lig :)
De laatste 2 weken gingen de training door op de Schaverdijn in Hasselt. Dat is niet meer het snelle ijs van Salt Lake City of de trainingspartners van Team USA, maar gelukkig worden we opgevangen door een paar sterk gemotiveerde Be-Gold atleten die ondanks alles je blijven meezeulen in een zware trainings dag! Big shout out to: Stijn Desmet, Rino Vanhooren en Gert-Jan Goeminne, Hanne Desmet, Alexandra Danneel en Guilian van Waasdijk
Ook weer de vertrouwde en rustgevende omgeving kan voor een mentale aansterking zorgen. En vooral Hotel mama waar ik weer helemaal op mijn positieve kom in deze stress weken.
Woensdag is het al zover, de trein naar Charles de Gaulle en dan de vlieger op naar Zuid-Korea.

See you in PyeongChang. 

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer