Ward Pétré werd geboren in Sint-Truiden en woont in Herk-de-Stad. Hij begon als achtjarige met shorttrack. Samen met zijn teamgenoten en coach Pieter Gysel gaat hij volop voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Naast de ijsbaan is muziek de passie van Ward Pétré. Ward Pétré maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold”.

20 days to Pyeongchang

20 days to go

Focus op PyeongChang. Maar toch eventjes terugblikken op het Europees Shorttrack Kampioenschap in Dresden. Dit is/was evengoed een mijlpaal in mijn shorttrackcarrière. Voor de eerste keer als individuele deelnemer op een groot tornooi. En dan nog op enkele weken van de Olympische Spelen.
Laatste kans om in wedstrijd-mood te geraken. Snel ijs en een veilige baan gezien de boarding was weggenomen op de gevaarlijke plaatsen. Veiligheid is altijd belangrijk! Niet alleen omwille van de OS.
Ik maakte vooraf geen prognose. Enkel de belofte dat ik er voor zou gaan. En de resultaten zijn er.
Op de 1500m door naar de halve finales en geplaatst voor de B-finale samen met Stijn. In die B-finale werd ik 3e , wat een 9e plaats opleverde.
De 500m beviel me minder (om het beleefd te zeggen). Eén tik van Yuri en een stuk van 6cm uit mijn mes gebroken. Game Over !! Bijzonder opmerkelijk dat de scheids de wedstrijd niet wou affluiten terwijl er toch een groot stuk en vlijmscherp stuk staal in de baan lag. Gelukkig is niemand gekwetst maar ik was mijn kansen op een goede 500m prestatie wel kwijt. Heel jammer.
1000m laatste afstand. In de kwartfinale kon ik mij heel rustig houden en in de laatste ronden versnellen waardoor ik 2e werd achter Sebastien Lepape. Met een eindtijd van 1.23,827 realiseerde ik de 2e snelste tijd van het tornooi. In de halve finale werd ik 5e en daarmee opnieuw 9e in het klassement van de 1000m.
Op de 500m individueel en met het aflossingsteam hebben we wat pech gehad en de persoonlijke verwachtingen niet ingelost.
Maar met 2 keer een negende plaats, 2 persoonlijke records en een Belgisch record met de aflossingsploeg is dit EK toch wel een opsteker en de bevestiging dat ik deze weg moet verderzetten om in PyeongChang op mijn best te zijn.

 

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer