Ward Pétré werd geboren in Sint-Truiden en woont in Herk-de-Stad. Hij begon als achtjarige met shorttrack. Samen met zijn teamgenoten en coach Pieter Gysel gaat hij volop voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Naast de ijsbaan is muziek de passie van Ward Pétré. Ward Pétré maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold”.

30 days to Pyeongchang

USA verlaten – thuis komen – en weer weg

USA , het USA team, de ijsbaan, onze tijdelijke locatie achterlaten was nog niet zo makkelijk.
Materieel alles in orde krijgen en poetsen, vervoer regelen voor de bagage en teamleden viel dan nog mee, maar je moet tegelijk ook afscheid nemen van mensen die toch ook een belangrijke rol gespeeld hebben bij mijn Olympische kwalificatie. Maar de goesting om nog eens thuis te zijn is heel groot.
Na het obligaat gedoe met inchecken van (te) zware valiezen en fietsdozen vlogen we in een ruk van Salt Lake City naar Schiphol (NL). Bijna een half uur vroeger dan voorzien zijn we geland en mijn vertrouwde mama-papa-liefke-taxi stond al te wachten.
Veilig thuis. Even de veranderingen opsnuiven want die zijn er altijd wel als je een half jaar van huis bent geweest. Familie groeten. Samen aan tafel en dan op tijd gaan slapen in mijn eigen bed . Het vechten tegen de jetlag kan beginnen.
Op zaterdag had mijn schaatsclub een training met aanwezigheid van de pers georganiseerd. Ik help graag mee om de club in de kijker te zetten . Hopelijk levert het wat nieuwe schaatsers op en vaart de club er wel bij. ' TV Limburg' en 'Limburg Actueel' hebben alvast mooie flash-reportages gemaakt.
De tijd vliegt. Ondertussen zit ik op hotel in Dresden in volle voorbereiding van het EK Shorttrack. Die enkele dagen thuis waren leuke en ontspannend maar nu is het terug tijd om te focussen: individuelen afstanden + aflossing. Hiervoor heb ik getraind. Let's go for it !

 

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer