Ward Pétré werd geboren in Sint-Truiden en woont in Herk-de-Stad. Hij begon als achtjarige met shorttrack. Samen met zijn teamgenoten en coach Pieter Gysel gaat hij volop voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Naast de ijsbaan is muziek de passie van Ward Pétré. Ward Pétré maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold”.

50 days to Pyeongchang

50 dagen tot de opening van Pyeongchang

Nog even het nodige 'zware werk' in de benen pompen voor we aan het tempo-werk kunnen beginnen. Elke training aan de bak met nog pijn in de benen van de vorige training. Maar dat hoort nu zo. In slechte omstandigheden moet ik er ook nog alles kunnen uit krijgen. En dan zijn goede trainingspartners echte luxe. Iemand die je terug op sleeptouw kan nemen als je eens een mindere dag hebt. Iemand die je bemoedigend toespreekt of iemand die je opjut om nog eventjes die extra inspanning vol te houden. Mijn motivatie om het te doen komt van binnen uit. Maar ik moet toegeven dat alle hulp meer dan welkom is.
Afgelopen weekend waren de trials voor team USA. We hebben weer geholpen als blokkenzetters. Echt wel indrukwekkend en heel aangenaam om daar van die Amerikaanse toppers en hun entourage erkenning en dank voor te krijgen.
Het gaf toch ook weer een apart gevoel : mixed emotions. Een goed gevoel omdat die ene atleet zich plaatst. Maar dan weet je gelijk dat er iemand anders uit de boot valt. Je kan er dus duidelijk niet omheen : topsport is bikkelhard is en je hebt vaak niet alles in de hand.
Aftellen naar Pyeongchang is toch ook een beetje aftellen om naar huis te gaan. Die 2 weken met schoolvakantie en feestdagen in de donkerste periode van de winter heeft toch iets. Dan wil toch iedereen thuis zijn. We hebben al vaker de feestdagen ver van huis met ons kleine team doorgemaakt. En daar heb ik best wel goede herinneringen aan overgehouden.
Dus ga ik er van uit dat een XMAS in 'the USA' ook wel zal meevallen. Stuur me maar een berichtje op mijn Facebook pagina, dan kan ik in gedachte bij jullie zijn ... terwijl ik hier lekker hard kan door trainen.

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer