Ward Pétré werd geboren in Sint-Truiden en woont in Herk-de-Stad. Hij begon als achtjarige met shorttrack. Samen met zijn teamgenoten en coach Pieter Gysel gaat hij volop voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Naast de ijsbaan is muziek de passie van Ward Pétré. Ward Pétré maakt deel uit van het jongerenproject “Be Gold”.

60 days to Pyeongchang

60 days to go

Het is geen droom meer! Het wordt werkelijkheid.
Toch is het ook een dubbel gevoel. Aan de ene kant super blij dat ik naar die spelen mag gaan maar dan weer droevig omwille van de 10e plaats met het aflossingsteam. Zoiets meemaken met je hele team is toch iets wat je liever doet dan een deel achter te laten.
Tenslotte werken we er allemaal even hard voor en maken we evenveel opofferingen.
Van Korea terugreizen naar de VS ging gelukkig vlot. Die horror-reis van VS naar China is nog niet vergeten. Het lijkt allemaal zo avontuurlijk dat reizen, maar geloof me , het heeft een enorme impact op lichaam en geest.

Nieuwe doelstellingen

Ik had voor mezelf als doel gesteld de spelen te halen maar eigenlijk niet echt verwacht dat het zou lukken zeker niet op een individuele afstand. Dus, nu knop omdraaien, opnieuw basis werk en veel lactaat in de benen zodat ik niemand en vooral mezelf niet teleurstel op de Pyeongchang games.
De juiste voeding binnen krijgen is op dit moment zeer belangrijk. Ik mag nu veel eten omdat ik dag na dag alles verbruik. Maar daar krijg ik dan ook geweldige hulp mee van onze teamgirl en roomie Hanne Desmet.
Van mijn kant wordt dat enorm zwaar geapprecieerd dat na zo een zware dag Hanne onze keuken in duikt en op een dikke 20min de meeste verbazingwekkende dingen tevoorschijn tovert. Niet alleen lekker maar ik ben elke keer opnieuw zeker dat ik de juiste dingen mijn lichaam in prop. Ik ben dan ook bijzonder gelukkig dat ik bij TDS een appartement mag delen.
De mentaliteit gaat hier als echte topatleten. Alles om die ene stap beter te worden.

Lees ook de blogs van andere atleten.

TEAM SHORTTRACK
TO PYEONGCHANG 2018

Jens
Almey

lees meer

Ward
Pétré

lees meer

TEAM LANGEBAAN
TO PYEONGCHANG 2018

Bart
Swings

lees meer

Jelena
Peeters

lees meer

Mathias
Vosté

lees meer