13-11-2018 | Shorttrack

StarClass 2 Hasselt: Zware tegenstand op eigen bodem

De StarClass 2 wedstrijd in Hasselt kon rekenen op een stevige bezetting. Meer dan 150 deelnemers waren present, waaronder ook 12 Belgen. Hoewel de podiumplekken buiten bereik bleven, zagen we toch enkele mooie prestaties.

Eerst en vooral werkte de Hasseltse organisatie zich in de kijker. De wedstrijd zou oorspronkelijk immers plaatsvinden in het Davos, maar werd last minute verplaatst naar Hasselt omdat het Zwitserse team het liet afweten. Dat belette dus niet dat er een sterk deelnemersveld was met schaatsers uit Italië, Hongarije, Nederland, Zweden, Frankrijk, het V.K., Duitsland en België.

Podiumplaatsen zaten er voor de Belgen niet in, al zagen we wel erg verdienstelijke races. De drukst bezette categorie was die van de Junioren B met maar liefst 48 deelnemers. Adriaan Dewagtere (STKG) blonk uit voor de Belgen met twee 13de plaatsen en een 9de plaats op zijn favoriete 500m, goed voor een 13de plaats in de eindrangschikking. Warre Van Damme (BSC), Leander Schepers (YDS), Enzo Proost (ERL) en Thibault Fostier (STKG) werden in respectieve volgorde 19de, 24ste, 25ste en 31ste. Bij de Junioren B dames had Lieselot Noiron (IRTA) het lastig met de tegenstand. Zij werd uiteindelijk 26ste.

De knapste Belgische prestatie kwam er van Alexandra Danneel (BSC) met een 6de plek op de 500m bij de Senioren Dames. Ze werd daarmee op de voet gevolgd door Rino Vanhooren (BSC) die bij de senioren heren een 7de plek scoorde op de 1500m na winst in de B-finale. Na een val in de heats 500m blesseerde Vanhooren zich en moest hij verstek geven voor de 1000m. Spijtig, want ondanks die pech behaalde hij wel nog de 11de plek overall. Neo-senioren David Danneel (BSC), Robbe Volckaert (STKG) en Robin Verhooghe (BSC) hadden hun handen vol aan de internationale tegenstanders en eindigde op plaatsen 12, 15 en 18.

De KBSF wil graag alle vrijwilligers bedanken om deze wedstrijd in goede banen te leiden.