25-11-2019 | Shorttrack

Lommel gaststad voor Star Classwedstrijd

Afgelopen weekend had Luna’s IJsstadion in Lommel het genoegen om de Star Class-wedstrijd voor de junioren C en D te organiseren. Voor deze junioren was het de tweede manche van deze wedstrijdenreeks. Deelnemers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Italië, Zwitserland en zelfs Australië namen het tegen elkaar op. In totaal stonden er zes Belgische schaatsers uit diverse Vlaamse clubs aan de start.
 
Op vrijdag schaatsten de junioren D de 777m (A- en B-finale is 1000m) en reeksen van de 500m. Lotta Van Herck (IRTA) en Mirthe Michielsen (YDS) werden respectievelijk 19e en 23ste op de 777m. Bij de heren werd Larsen Casubolo (STKG) 25ste op dezelfde afstand. Omwille van technische problemen met de Zamboni werd het wedstrijdprogramma voor de junioren C wat ingekort, zij schaatsten uiteindelijk slechts twee keer de 1500m. Warre Noiron (IRTA en lid van het Be Goldteam) werd achtste. In dezelfde B-finale werd Fré Van Damme (BSC) twaalfde in totaal. Aleyándro Rivero Maerschalck (STKG) eindigde op een 22ste plek.  
 
Zaterdag werd de 500m voor beide categorieën afgewerkt en op zondag schaatsten ze de 1000m, waarbij de junioren D in de voorrondes telkens 777m reden. In het weekendklassement bij de junioren D meisjes werd Lotta zeventiende, Mirthe 23ste. Bij de jongens eindigde Larsen op een 22ste plaats. Bij de junioren C jongens kon enkel Warre zich net in die felbegeerde top acht nestelen, Fré eindigde op een achttiende plek en Aleyándro 24ste. De wedstrijd werd afgesloten met een mixed gender relay over 2000m, waarbij het Belgisch viertal werd samengesteld met Mirthe, Lotta, Warre en Fré. Uiteindelijk kreeg elk team uit hun rit (Nederland, Italië en België) een penalty toegeschreven. De laatste Star Classwedstrijd voor de jongere schaatsers vindt plaats in Groningen (Nederland) van 21 tot 23 februari.