05-09-2020 | Algemeen

Corné Lepoeter herverkozen als voorzitter van vernieuwd bestuur met Kwikkie aan z'n zij

Vandaag werden de verkiezingen voor een nieuwe Raad van Bestuur van de KBSF gehouden. Omwille van corona vond de stemming deze keer online plaats. Corné Lepoeter (NLSV) werd herverkozen en blijft voor de komende vier jaar voorzitter van de KBSF. Ook Gunter Werner (TNT) blijft als afgevaardigde van de shorttrack aan de slag. Fabienne Coremans gaf wegens tijdsgebrek haar functie als secretaris af aan Gaby Deckmyn (IRTA). Paul Turcksin heeft na 26 jaar trouwe dienst als penningmeester bij de KBSF zijn rust verdiend en wordt vervangen door Jana Dreesen (BSC). Tot slot had ook Sven Niemans aangegeven dat zijn functie als afgevaardigde van de langebaan moeilijk te combineren viel en maakte daarom ruimte voor Stijn Turcksin (ERL).
 
Corné neemt niet alleen een bijna volledig nieuw bestuur onder zijn vleugels, hij leidt het nieuwe seizoen ook in zij aan zij met een nieuwe mascotte. De nieuwe schaatsvriend, in de vorm van een pinguïn, draagt de naam Kwikkie en werd ontworpen door Renz Rotteveel. Hij werd vandaag gelanceerd op sociale media door enkele van onze topschaatsers. Naast het supporteren voor onze Belgische toppers zal Kwikkie ook jonge schaatstalenten begeleiden in het behalen van de verschillende niveaus van het Skills Attest, dat door Manon Spruit werd ontwikkeld.
 
We willen alle vrijwilligers binnen de KBSF nu al bedanken voor hun onvermoeibare inzet en wensen het nieuw bestuur veel succes toe. We hopen op een mooie samenwerking met het oog op de toekomst van onze geliefde schaatssporten.
 
AD
 
Foto: Martin de Jong