EYOF met drie maanden uitgesteld | KBSF: Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie / FRBPV : Fédération Royale Belge de Patinage de Vitesse
22-04-2021 | Algemeen

EYOF met drie maanden uitgesteld

Dinsdag hebben de verschillende Europese Olympische Comités (EOC) in samenspraak met het Fins Olympisch Comité en de organisatie beslist dat de wintereditie van het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Vuokatti van 2021 met drie maanden zal worden uitgesteld. De nieuwe datum staat nu geprikt op 20 tot 25 maart 2022.
 
Het uitstel dient enerzijds om de veiligheid en gezondheid van de atleten te garanderen en ervoor te zorgen dat de verschillende landen hun beste atleten kunnen laten deelnemen, anderzijds zal noord-Finland betere weersomstandigheden hebben in maart waardoor de sneeuwsporters in betere omstandigheden hun sport kunnen beoefenen en waardoor de organisatie kan besparen op het maken van sneeuw.
 
De EYOF is voor de atleten tussen 14 en 18 jaar één van de grootste sportevenementen op het Europees continent. Doordat er verschillende sporten op dezelfde locatie en in dezelfde tijdspanne georganiseerd worden, begint het al te lijken op de Olympische Spelen voor jonge atleten. Ongeveer 1800 atleten uit 48 landen zullen deelnemen aan de EYOF in het Finse Vuokatti. Op het programma staan negen Olympische disciplines: alpineskiën, biatlon, ijshockey, snowboarden, langlaufen, schansspringen, shorttrack, kunstschaatsen en Noordse Combinatie. Dankzij het toevoegen van ijshockey voor meisjes zal Vuokatti de meest uitgebalanceerde wedstrijd zijn op vlak van gender in de geschiedenis van het evenement. Vuokatti, nabij Sotkamo, organiseert alpineskiën, biatlon, langlaufen, kunstschaatsen, shorttrack en snowboarden. Kajaani is gaststad voor de ijshockeywedstrijden en de Noordse Combinatie en schansspringen zullen in Lahti worden georganiseerd.
 
AD
 
Foto: Maarten Slembrouck