28-06-2018 | Algemeen

Nieuw verjongd KBSF/VSB bestuur start aan mooie uitdaging

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Belgische en Vlaamse snelschaatsbond (KBSF/VSB) werd een nieuw bestuur verkozen door haar leden. Corné Lepoeter (NLSV), die sinds februari 2018 reeds als ad interim voorzitter was aangesteld, is door de leden verkozen als nieuwe voorzitter voor de lopende periode 2018-2022. Binnen het dagelijks bestuur zal hij kunnen rekenen op de steun van Fabienne Coremans (STKG) als secretaris-generaal en Paul Turcksin (ERL) die zijn periode als penningmeester binnen KBSF/VSB voortzet. Fabienne is al meerdere jaren bestuurslid op clubniveau en verder ook actief als schaatsster en official. Naast de functie van penningmeester die Paul al vele jaren uitvoert, is hij al minstens even lang actief als official binnen de shorttracksport.

De functies als afgevaardigden worden uitgevoerd door Sven Niemans (NLSV) voor de langebaan en Gunter Werner (TNT) voor shorttrack. Sven is inmiddels al lange tijd actief binnen het langebaanschaatsen en heeft al enige jaren de opleidingsploeg in de langebaan onder zijn hoede als bondscoach.  Ook Gunter Werner is een ervaren man binnen de shorttrackwereld, reeds vele jaren is hij betrokken binnen de shorttracksport als official en starter.  
 
Aangezien de nieuwe weg die de KBSF/VSB is ingeslagen zich ook meer richt op breedtesport komt er binnen dit bestuur ook een afgevaardigde recreatie. Een uitbreiding van het recreatief aanbod wordt als een van de kerntaken gezien voor de komende jaren. Om deze reden werd Gaby Deckmyn als nieuwe afgevaardigde recreatie verkozen. De voornaamste taak hierin zal een uitbreiding in het aanbod voor de recreatieve schaatser tot doel moeten hebben. Een andere nieuwigheid zal zijn dat de afgevaardigden zullen  worden bijgestaan door een assistente afgevaardigde.  Respectievelijk  Gert Coone (LBSG-langebaan), Jan Gysel (ERL-shorttrack) en Dirk Verstraete (LBSG-recreatie) zullen hierbij de Raad van Bestuur ondersteunen.