04-09-2018 | Shorttrack

Belgische shorttrackers trainen met absolute wereldtop in Heerenveen

Sinds 1 augustus krijgen drie jonge Belgische shorttrackers de unieke kans om mee te trainen met het Nederlandse team onder leiding van topcoach Jeroen Otter. 

Olympiër Ward Pétré en opkomende talenten Hanne en Stijn Desmet zullen dit seizoen samen trainen met o.a. Olympisch kampioene Suzanne Schulting en zilveren medaillewinnaar Sjinkie Knegt. De huidige Belgische bondscoach Pieter Gysel zal een oogje in het zeil houden en is ook aangesloten bij het Nederlandse team als assistent van Jeroen Otter.

De samenwerking komt er na een overeenkomst tussen de Belgische en Nederlandse schaatsbonden KBSF en KNSB. Zowel KBSF voorzitter Corné Lepoeter als KNSB shorttrack verantwoordelijke Wilf O'Reilly zijn erg gelukkig: "Deze samenwerking biedt kansen die we in het Belgische shorttrack nog nooit gehad hebben. Doordat sporters deze kansen krijgen en zich kunnen ontwikkelen, krijgt de sport als gevolg meer aanzien in België waardoor we ook weer meer jeugd op het ijs krijgen.” Wilf O'Reilly geeft dan weer aan dat het voor de Nederlandse schaatsers noodzakelijk is om goede sparringpartners te hebben voor het bereiken van een hoog niveau.  

Bondscoach Pieter Gysel ziet een droom voor de schaatsers uitkomen: "De overeenkomst met Nederland biedt de Belgische atleten een unieke kans om zich te ontwikkelen. Deze combinatie van faciliteiten, omkadering en sparringpartners is een droom voor rijders met ambitie."