09-10-2018 | Algemeen

Belgendag: FLEVONICE op 15 december 2018

Op zaterdag 15 december 2018 willen we met zoveel mogelijk Belgen deelnemen aan een ‘toertocht’ op de mooie buiten-baan in FLEVONICE (3 km ijsbaan slingerend door de rietvelden) in Biddinghuizen, Nederland. Bezoek hun website op https://www.flevonice.nl/. Bedoeling is vooral elkaar te leren kennen en iedereen warm te maken voor deze leuke uitdaging. Er is randanimatie en voldoende bijkomende activiteiten om jong en oud en schaatsers van alle niveaus tevreden te stellen.
De ijsbaan zal geopend zijn vanaf 7h ’s morgens en de bedoeling is dat je in de loop van de dag (dat moet dus niet aan 1 stuk door) zoveel mogelijk rondjes (van 3 km) rijdt wat je dan kan omzetten naar het ‘virtueel’ gereden hebben van een hele 11-stedentocht. Je krijgt een medaille met het aantal gereden km’s.

De KBSF zal deze uitstap ondersteunen op verschillende manieren:

  • Als lid krijg je een flinke korting (ongeveer je lidgeld terugverdiend op 1 dag): je betaalt slechts € 25 voor een hele dag schaatsen, animatie, medaille, en ‘koek en zopie’ onderweg (dus drank en etenstandje ‘a volonté’ op de 3 km baan). Kinderen tot 12 jaar betalen maar € 20.
  • Je kan ook ter plaatse lid worden van de KBSF: voor amper € 10 ben je al recreatief lid. 
  • Ter plaatse zal een ‘Belgische stand’ zijn waar we elkaar tegenkomen voor een drankje en babbeltje
  • Mits voldoende deelname voorzien we een prijsuitreiking voor de Belgen die de meeste rondjes halen (junior, senior, master, dames/heren) of per team: met max. 5 mensen samen. 
  • We proberen via de clubs iedereen van gepast materiaal te voorzien (mits vooraf inschrijving) voor wie geen eigen schaatsen heeft: combinoren of (klap)messen. Huren ter plaatse kan ook.

We voorzien betaling ter plaatse, maar vragen vooraf inschrijving om een idee te hebben over aantallen, zeker indien materiaal moet gezocht worden.

Oefenen kan o.a. bij onze clubs die trainen op de 3 Belgische ijsbanen met een ’langere baan’: Lommel, Gent en Wilrijk. Informatie vind je op hun website:

De lokale clubs bieden veel mogelijkheden, al kan je uiteraard ook in Nederland een echte langebaan opzoeken.
Alle informatie, clubs die deelnemen/bijdragen, opportuniteiten om te trainen, vervoer, materiaal etc. verzamelen we op de facebook evenementenpagina.

 

Schrijf je meteen in!