18-12-2018 | Shorttrack

Wereldtoppers van start op het Belgisch Kampioenschap Shorttrack

PERSBERICHT BK SHORTTRACK

Op zaterdag 22 december vindt in Turnhout het Belgisch Kampioenschap shorttrack plaats. De kans om schaatsers van wereldniveau  aan het werk te zien zoals Ward Pétré die aan de start verscheen tijdens de laatste Olympische winterspelen of Hanne & Stijn Desmet die de successen aan elkaar rijgen op de internationale wereldbeker wedstrijden.

Het B.K. shorttrack is de jaarlijkse afspraak voor snelschaatsers om zich te meten op de korte baan. Dit gebeurt in 3 categoriëen bij de jongeren onder 19 jaar, waar speciale aandacht uitgaat naar de talenten die zich konden kwalificeren voor het European Youth Olympics Festival. Lieselot Noiron, Nienke Schepers, Leander Schepers en Warre Van Damme zullen onze driekleur verdedigen in Sarajevo, maar eerst strijden ze dus nog voor de titel van Belgisch Kampioen.


Zeldzame klasse op Belgisch ijs


Het grootste spektakel verwachten we echter bij de senioren waar veel aandacht gaat naar Stijn Desmet die dit jaar doorbrak op wereldniveau. De podiumplekken bleven tot nog toe uit, al bewees hij met courante top-10 posities en een 4de plaats op World Cup 3 in Almaty (Kazachtstan) dat het eremetaal niet lang meer kan uitblijven. Voor Olympiër Ward Pétré was het wereldbekerseizoen minder succesvol, dus hij heeft nog wat te bewijzen op het Turnhoutse ijs. Bij de dames staat er dit seizoen geen maat op Hanne Desmet en voor haar wordt het B.K. ongetwijfeld een demonstratie-wedstrijd. Niet onbelangrijk: ook de dames vanaf 35 jaar en heren vanaf 40 zullen elkaar bekampen in de categorie Masters.


Het Belgisch Kampioenschap shorttrack

Zaterdag 22 december
Turnhout, Everdongenlaan 23
9.00 uur tot 19.00 uur.

Deze wedstrijd is een organisatie van de  Koninklijke Belgische Schaatsfederatie met samenwerking van Turnhoutse Nieuwe Tornado’s.