06-01-2019 | Algemeen

KBSF wil in 2020 naar natuurijs van de Weissensee

In januari klopt het hart van alle natuurijsliefhebbers altijd wat harder. Helaas vriest het in onze Lage Landen steeds minder en moeten natuurijsschaatsers elke winter noodgedwongen uitwijken naar organisaties in Oostenrijk, Finland of Zweden. Het grootste evenement, al 31 jaar lang, is de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Bij voldoende interesse wil de KBSF vanaf volgend schaatsseizoen (januari 2020 dus) de coördinatie op zich nemen voor alle Belgische schaatsers die de uitdaging op de Weissensee willen aangaan.
 
Op de Weissensee komt elk type schaatser aan zijn of haar trekken. Er is keuze uit een waaier van wedstrijden en toertochten. Je bepaalt zelf de afstand die je wil rijden, met als ultieme uitdaging uiteraard de 200 kilometer lange Alternatieve Elfstedentocht, die je kan rijden in wedstrijd of als toertocht.
 
Deze winter vinden de tochten plaats tussen 21 januari en 1 februari. Op de website www.weissensee.nl kan je dan dagelijks verslagen lezen, uitslagen bekijken of alles live volgen via de webcams. Zo krijg je snel een idee of de Weissensee iets voor jou is.
 
Wil je nog meer informatie, die niet te vinden is op www.weissensee.nl? Neem dan contact op met onze Belgische expert ter zake Jean-Luc Ostyn via jean-luc@lbsg.be.
 
Het is de bedoeling om in de lente een informatie-avond te organiseren over de trip van januari 2020. We houden jullie op de hoogte!