09-02-2019 | Langebaan

Jarno Schellekens en Stien Vanhoutte bevestigen op Worldcup

Tijdens de finale van de Junior World Cup in Baselga di Piné hebben onze Belgische schaatsers Jarno Schellekens en Stien Vanhoutte de lijn van hun goede resultaten doorgetrokken. In die finale mogen alleen de atleten starten die eerder op het seizoen voldoende wereldbekerpunten hebben verzameld.

Jarno reed bij de junioren naar de 20ste plek op de 3 kilometer. Hij startte uitstekend en reed lang op het schema van zijn persoonlijk record, tegelijk ook het Belgisch juniorenrecord. Halfweg de rit kregen de wind en de hoogte (Baselga ligt in de Italiaanse Alpen op 1000 meter boven zeeniveau) vat op Jarno, waardoor hij zijn schema wat los moet laten. Uiteindelijk klokte hij 4:18.85. 

Stien Vanhoutte blijft bij de neosenioren haar progressie verder zetten. Op de 1000 meter reed zij vandaag naar de vierde plek in1:23.86, op amper een halve seconde van het brons. Ook in de eindstand van de Wereldbeker levert haar dat de vierde plaats op, een prachtig resultaat.

Morgen zondag rijdt Jarno nog de massastart. Stien heeft een druk programma, met de 500 meter, de 1500 meter en de massastart.

(Foto's: Sven Niemans)