25-10-2019 | Algemeen

Reis mee naar Vlaams Kampioenschap op natuurijs in Zweden

Voor het eerst vindt komende winter een Vlaams Kampioenschap Marathonschaatsen plaats op buitenlands natuurijs. Op zaterdag 15 februari 2020 staat een tocht van 100 kilometer op het programma op het Tavelsjö-meer in Umeå, in het noorden van Zweden. De eerste Vlaming die er over de eindstreep komt bij de mannen en bij de vrouwen, mag zich officieel Vlaams Kampioen Marathonschaatsen op natuurijs noemen. Dankzij onze Gentse langebaanclub LBSG kunnen wij een volledig vijfdaags reispakket aanbieden naar deze wedstrijd en toertocht, waar ook recreanten en beginners welkom zijn.

(lees verder onder de foto)

Het Vlaams Kampioenschap wordt gehouden tijdens de Tavelsjörännet, een wedstrijd van 100 kilometer op een meer in de omgeving van Umeå, een stad nabij de poolcirkel in Zweden. Natuurijs is er in februari 100 procent zeker. 

De Gentse club LBSG onderhoudt al enkele jaren uitstekende contacten met Tavelsjö AIK, de sport- en schaatsvereniging die op het Tavelsjömeer de hele winter lang een 20 kilometer lange schaatsbaan sneeuwvrij houdt en er elk jaar de wedstrijd en toertocht Tavelsjörännet organiseert. Tijdens de editie van vorig jaar stond er een LBSG-schaatser aan de start en toen rees het idee om meer Vlaamse schaatsers naar deze prachtige locatie te halen.

De plaatselijke touroperator Björk & Boström schaarde zich achter het idee en werkte een uiterst voordelig reispakket uit. Met LBSG reis je van 13 tot en met 18 februari 2020 naar Umeå, verblijf je vol pension in een viersterrenhotel en kan je vier dagen schaatsen op het meer, inclusief het Vlaams kampioenschap op zaterdag. Kostprijs: € 1.085 per persoon op basis van een tweepersoonskamer (*)

De reis richt zich niet alleen tot geoefende schaatsers. Ook beginners en recreanten komen aan hun trekken en zelfs aan niet-schaatsers is gedacht. Lees meer over de reis op de website van LBSG. Meer informatie en inschrijvingen via info@lbsg.be.

 

(*) Zie website LBSG voor alle voorwaarden.