11-11-2019 | Shorttrack

Met vallen en opstaan #UpAgain

Na Salt Lake City was Montréal (Canada) de organiserende stad voor de tweede wereldbeker van het seizoen. Opnieuw zagen we hier Hanne (23) en Stijn Desmet (21) aan de start verschijnen.
 
Op vrijdag – de kwalificatiedag voor alle afstanden – leek het helemaal mis te gaan. Na de uitstekende prestaties van team Desmet in Salt Lake City, kon Hanne zich in Montréal niet plaatsen voor het hoofdprogramma van haar lievelingsafstand (1500m) en werd Stijn tot twee keer toe door dezelfde Kazach onderuit geschaatst, waardoor hij op zowel de 500m als de 1000m(1) naar de herkansingen werd doorverwezen. Hanne plaatste zich op de 1000m(2) dan wel weer voor de kwartfinales op zondag.
 
Op zaterdag bewees Hanne over een goede uithouding te beschikken en vocht ze zich een weg door de herkansingen tot helemaal in de A-finale van de 1500m. Een valpartij waar ook zij bij betrokken raakte en een herstart – nadat de schaatsers al een halve 1500m hadden gereden – leek opnieuw roet in het eten te gooien, maar Hanne schaatste netjes naar een vierde plaats. Stijn bleek opnieuw de pechvogel van de dag te zijn. Nadat hij in de kwartfinales van de herkansingen 1000m(1) zich wist te plaatsen voor de halve finales van de zogenaamde reps, werd hij opnieuw meegesleurd in een valpartij. Zo eindigde hij uiteindelijk op een 26ste plaats.
 
Zondag was het eerst aan Stijn voor de 500m. Hij schaatste de kwartfinales van de reps en ging gemakkelijk door naar de halve finales van de herkansingen. In zijn halve finale kwam hij als eerste over de streep, maar het mocht niet baten. Hij kreeg een penalty, waardoor hij opnieuw niet doorging naar de kwartfinales in het hoofdprogramma en zo op een 28ste plaats belandde. Hanne gaf er in de kwartfinales van de 1000m(2) meteen een lap op, maar finishte derde in haar reeks waarbij haar tijd net niet snel genoeg was om door te stoten naar de halve finale. Zij sloot de wereldbeker af met een elfde plaats. Op de volgende wereldbekers in Nagoya (Japan) en Shanghai (China) van 29 november tot 1 december en van 6 tot 8 december kunnen zij revanche nemen.