18-03-2020 | Algemeen

Beëindiging schaatsseizoen

In het kader van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus werden in een eerste fase alle wedstrijden tot en met 03-04-2020, en onmiddellijk volgend op deze periode, geannuleerd. Ondertussen worden er steeds meer maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Een aantal ijsbanen hebben ondertussen zelf aangegeven ook na 3 april dit seizoen de deuren niet meer te zullen heropenen.
 
In die optiek hebben de Koninklijke Belgische Kunstschaatsfederatie KBKF, de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie KBSF, de Vlaamse Schaatsunie VLSU en de Fédération Francophone de Patinage Artistique FFPA dan ook gezamenlijk beslist per direct alle nog geplande competities en testen dit seizoen, alsook alle trainingen en activiteiten voor recreatieve schaatsers, te annuleren teneinde contacten en verplaatsingen te minimaliseren.
 
Samen met de ijsbanen zullen wij in de komende weken zoeken naar trainingsmogelijkheden voor competitieve schaatsers en dit in een veilig en verantwoord kader, met respect voor de richtlijnen en maatregelen van de verschillende overheden. Tot die tijd verwijzen we naar de suggesties met individuele oefeningen aangeboden door de federaties.
 
 
Wij vragen alle clubs hun leden op de hoogte te brengen en danken de clubs voor hun begrip en medewerking. Blijf gezond! Volg de maatregelen ons opgelegd door alle overheden nauwgezet op!