16-05-2020 | Algemeen

Corona-update: samen sporten

De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag beslist dat vanaf maandag 18 mei de tweede fase van het afbouwplan zal starten. Voor sporters betekent dit dat alle trainingen in de buitenlucht en in clubverband hervat mogen worden, op voorwaarde dat alle maatregelen worden genomen om de veiligheid van de sporters te waarborgen.
 
Concreet betekent dit dat sporters de onderlinge veiligheidsafstand van 1,5m moeten respecteren tijdens de training. Dit betekent ook dat niet alle sporten hiervoor in aanmerking komen. Totdat de Nationale Veiligheidsraad de verschillende disciplines heeft gespecifieerd, raden wij aan om sporten waarbij de afstand niet gegarandeerd kan worden (skeeleren, fietsen, enz.) verder te zetten met de vaste trainingspartners of huisgenoten en niet verder uit te breiden.
 
De trainingsgroepen mogen niet groter zijn dan 20 personen en er moet telkens een coach aanwezig zijn. Daarnaast gebruik je best je eigen trainingsmateriaal. Cafetaria’s en eventuele douchevoorzieningen blijven gesloten. Ook carpoolen naar een trainingslocatie blijft verboden. De KBSF vraagt met aandrang aan de sporters om zich aan deze maatregelen te houden, opdat het virus zich niet verder zou verspreiden.