12-06-2020 | Shorttrack

Zomerijs in Hasselt

Covid-19 zette helaas vervroegd een punt achter het schaatsseizoen 2019-2020. Om de toppers uit het shorttrack en het kunstschaatsen de kans te bieden om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijden van het nieuwe seizoen, opent de ijsbaan van Sport Vlaanderen Hasselt op 13 juli al de deuren. Dit doen ze in nauw overleg met de Vlaamse Schaatsunie, die als grootste partner van dit project voorrang krijgt bij het invullen van de beschikbare uren.
 
De VLSU zal uiteraard niet alle beschikbare uren opnemen, waardoor andere schaatsclubs – waarvan hun thuisbasis op één van de drie ijsbanen van Sport Vlaanderen (Hasselt, Liedekerke en Herentals) ligt – ook gebruik kunnen maken van dit zomerijs. Want voor de ijsbanen van Liedekerke en Herentals behoort een vervroegde opening helaas niet tot de mogelijkheden omwille van respectievelijk onderhoudswerken en hoge zomertemperaturen. De resterende uren in Hasselt kunnen eventueel ingevuld worden door andere schaatsclubs. De publieke beurten worden echter nog niet voorzien tot de geplande opening op 11 september.
 
Sport Vlaanderen is alvast verheugd om de nationale shorttrackploeg en kunstschaatstoppers zoals Olympisch atlete Loena Hendrickx opnieuw te mogen verwelkomen. Omgekeerd zijn de atleten en coaches ook laaiend enthousiast, want zomerijs is in België niet vanzelfsprekend. Topsportdirecteur van de VLSU, Jeroen Straathof, geeft aan dat dit een belangrijke stap is en is enorm blij en dankbaar dat Sport Vlaanderen dit doet. Ook shorttrackers Adriaan Dewagtere en Rino Vanhooren lieten weten dat ze enthousiast zijn en niet kunnen wachten om weer op het ijs te staan.
 
 
Sport Vlaanderen benadrukt wel dat bepaalde regels in verband met contactbeperking en hygiënische reflexen, van kracht blijven, ongeacht de afbouwfase waarin we ons momenteel bevinden. De ijsbaan zal de nodige maatregelen treffen en vraagt ook aan de atleten en coaches om deze maatregelen te respecteren.

AD