03-04-2021 | Algemeen

Winterhoogtepunt

Voor de meerderheid van onze schaatscommunity was het afgelopen seizoen geen succes. De ijsbanen bleven om de gekende reden gesloten en de clubs moesten opnieuw noodgedwongen op zoek naar alternatieven zoals online trainingen.
 
De schaatsfans konden natuurlijk wel online meegenieten van de internationale prestaties van onze toppers uit het shorttrack en langebaanschaatsen. Zo werden persoonlijke en nationale records scherper gesteld en vulden Hanne Desmet en Bart Swings hun palmares aan met een zilveren medaille op respectievelijk de 1000m op het wereldkampioenschap shorttrack in Dordrecht en de massastart op het wereldkampioenschap langebaan in Heerenveen.
 
Maar hét hoogtepunt van afgelopen winter was voor de schaatsliefhebbers onder ons ongetwijfeld die ene vriesweek in februari. De winterse omstandigheden zorgden ervoor dat vele vijvers toevroren en dat de leden van onze Belgische schaatsclubs toch nog eens de kans kregen om hun geliefde schaatsen aan te binden. Zo organiseerde de Gentse shorttrackclub bijvoorbeeld een coronaproof openluchttraining voor iedereen die interesse had.
 
 
Aangezien we er alweer enkele prachtige lentedagen hebben opzitten, blikken we graag nog eens terug op die koudste – en naar onze mening veel te korte – week van het jaar. We kregen van verschillende KBSF-leden leuke inzendingen - waarvoor dank - en die willen we jullie natuurlijk niet onthouden. De komende weken zullen we elke donderdag één van jullie inzendingen op onze sociale mediakanalen publiceren. Houd dus zeker onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten en geniet met ons mee!
 
Foto1: Alexander van Buren
Foto2: Caroline Van Landuyt
 
AD