Bedankt, Gaby! | KBSF: Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie / FRBPV : Fédération Royale Belge de Patinage de Vitesse
18-02-2022 | Algemeen

Bedankt, Gaby!

Gaby Deckmyn, moeder van olympische shorttrackers Hanne en Stijn Desmet, heeft na tien jaren trouwe vrijwilligersdienst bij de KBSF besloten om het hoofdstuk af te sluiten. Zij was jarenlang de secretaris-generaal voor onze schaatsfederatie en de stille kracht achter zovele wedstrijden, activiteiten en projecten. En mede dankzij Gaby, maar ook alle ander vrijwilligers die er hun tijd en energie in staken, staan we met de KBSF een pak verder dan een tiental jaar geleden. “Het waren prachtige en vermoeiende jaren”, aldus Gaby.
 
Ondanks de positieve herinneringen en ervaringen Gaby heeft opgedaan binnen de KBSF, wil ze ook graag de pijnpunten benoemen: “Hoe professioneler we worden, hoe hoger de eisen van ouders, clubs, schaatsers en entourage lijken te worden; maar ook hoe moeilijker het wordt om mensen te vinden die zich vrijwillig willen inzetten. Er zijn mensen genoeg met een persoonlijke visie, maar weinigen om die visie uit te dragen en de handen uit de mouwen te steken. Hopelijk komen er nieuwe kandidaten met frisse ideeën, gekoppeld aan de drive om ook écht zaken te verwezenlijken.”
 
Haar vertrek was twee jaar geleden al gepland, maar niemand voelde zich toen geroepen om het secretariaatswerk over te nemen. Kurt Vandamme, secretaris ad interim, heeft zich enige tijd geleden aangemeld voor deze vrijwilligersfunctie en gaandeweg meer en meer taken op zich genomen tot Gaby uiteindelijk definitief vertrekt. “De huidige KBSF-ploeg is in ieder geval sterk en gemotiveerd. Ik kan ze zonder zorgen vaarwel zeggen,” zegt Gaby, die wel als vrijwilliger (ondervoorzitter) actief zal blijven binnen de VLSU. “Ik kan echter iedereen het ‘vrijwilligerschap’ aanraden: probeer het. Je haalt er enorm veel voldoening uit, al zal je er ook veel energie in steken. Mijn taak zit erop, het is nu aan jullie!”
 
Corné Lepoeter, voorzitter van de KBSF: “We zijn Gaby heel dankbaar voor haar belangrijke bijdrage in het bestuur en de ontwikkeling van onze sport. Ze is van enorme waarde geweest en als rechterhand voor mij persoonlijk een enorme steun en toeverlaat.”
 
AD