30-01-2023 | Langebaan

BK/VK afstanden en allround in Tilburg

Terwijl in Dresden het WK shorttrack voor junioren volop aan de gang was, werd er op 28 en 29 januari op de Ireen Wustbaan in Tilburg gestreden voor de Nationale en Vlaamse titels op de langebaan.

Bij de jongste deelnemers werden op zaterdag zowel de 100m als de 500m afgelegd. Beide afstanden bij de meisjes, alsmede het algemeen klassement werden gewonnen door Axelle de Clerck. Bij de jongens werden beide afstanden en zo dus ook het algemeen klassement gewonnen door Bram Lacey.

De junioren A en B reden op zaterdag de 500m en de 1000m , op zondag gevolgd door een 1500m. Ook hier werden bij de dames junioren alledrie de afstanden en het algemeen klassement gewonnen door hetzelfde meisje, Bente Billen. Bij de heren junioren won Laurens Bergé alle afstanden en mag zich dus ook winnaar van het algemeen klassement noemen.

De masters legden op zaterdag beide te rijden afstanden (500m-1500m), Wim Verbraeken won beide afstanden en mag zich Belgisch/Vlaams Kampioen noemen.

De senioren dames en heren reden op zaterdag de korte (500m-1500m) afstanden en sloten op zondag het allroundtornooi af met hun lange afstand, de dames 3000m en de heren 5000m. Caroline van de Bulcke reed mooie tijden en won zo ook het algemeen klassement. Bij de heren ging de winst op de 500m naar Robbe Beelen, hij won hierbij de afstandsmedaille op deze afstand. De 1500m werd gewonnen door Daan van der Elst, de winst in het eindklassement voor het Vlaams Kampioenschap, wat gereden werd over deze twee afstanden kwam te staan op naam van Robbe Beelen. Op zondag volgde nog de 5000m voor de heren senioren , deze werd gewonnen door Daan van der Elst, hij werd hiermee winnaar van het algemeen klassement en mag zich Belgisch kampioen allround noemen. Jarno Schellekens behaalde de tweede plaats en hiermee de zilveren medaille op het afstandskampioenschap.

Een fijn weekend waarin iedereen heeft gestreden voor wat hij waard was, proficiat allemaal!

SVG

Onze partners