09-01-2024 | Algemeen

Schaatsfederatie weet zich ondersteund met sterke partners t/m 2026

 

 

Na een weekend met een snelschaatsspektakel in de schaatstempel Thialf in Heerenveen wordt de eerste balans opgemaakt voor dit schaatsseizoen. Het hoogtepunt was natuurlijk de derde Europese titel op een rij voor Bart Swings, hij wist het fantastische Belgische ploegenspel te bekronen met een nieuwe Europese titel. 

 

Opmerkelijk ook was de grote delegatie Belgische deelnemers die meestreden op hoog niveau. Maar liefst zeven Belgische langebaanschaatsers hadden zich weten te plaatsen voor dit Europees Kampioenschap. Vier van de zeven deelnemers zijn doorgestroomd vanuit het ‘Road to Ice’ project (opgestart in 2018) van de Koninklijke Belgische snelschaatsfederatie. Een initiatief waarbij inline skaters de mogelijkheid hebben om de overstap te maken van de wielen naar het ijs. 

 

De structuur van de werking van de schaatsfederatie lijkt alvast te zijn gewaarborgd tot en met de Olympische Winterspelen van 2026 in Italië met de steun van maar liefst 4 nieuwe partnerships met bedrijven die de federatie ondersteunen. Met trots presenteert de KBSF Pollentia uit Lierde en Alertis uit Roeselare als presenting partners van de federatie. Daarnaast zijn ook Bizzcontrol uit Gent, met een partnership als main partner, en OBO Bettermann uit Aartselaar als official partner aan de federatie verbondenVerder is ook de samenwerking met Bioracer en de Nationale Loterij verzekerd tot en met 2026. 

 

Met de vrieskou in aantocht lijkt de schaatsfederatie dan ook klaar voor krachtige slagen op het ijs.

 

Nieuwe partnerships

 

Pollentia – Presenting Partner

Pollentia is trotse partner van KBSF. Net zoals de schaatsfederatie hechten we zowel belang aan het eindresultaat, als de weg naar deze resultaten. Waarbij elke schakel belangrijk is en elk detail telt. Met Pollentia dragen wij dezelfde visie in de afwerkingssector. Ons team van bekwame mensen kan hierbij helpen in jullie bouw- en afwerkingsproces. Beslagen ten ijs komen geeft Pollentia vorm aan jullie toekomst dromen.

https://www.pollentia.be

 

Alertis – Presenting Partner

Alertis is een marktleider in de Belgische Fire Safety en Security markt en stelt jaarlijks meer dan 1.000 technologische veiligheidsinstallaties in dienst en heeft ongeveer 19.000 installaties in diverse BtB markten actief staan. Alertis, met een jaaromzet van EUR 21 mln., is een van de hoofdsponsors van de KBSF.

De klanten doen een beroep op Alertis voor haar innovatieve oplossingen van geïntegreerde best-in-class producten, zowel in fire safety (i.h.b. branddetectie, gasdetectie) als in security (dit is inbraakdetectie, camerabewaking, toegangscontrole, security beheerssystemen).

“We creëren betrouwbare beveiliging en dus een veilig gevoel door gepassioneerd intelligente oplossingen te ontwerpen in die gevallen waar veiligheid echt kritisch is. We richten ons tot de sectoren zorg, industrie, logistiek, toerisme & ontspanning, cultureel erfgoed en utilitaire bouw met het aanbieden van best-in-class beveiligingsoplossingen. Onze strategie gaat uit van een uitgesproken klantenpartnerschap waarbij service en connectiviteit voor onze klanten de unieke toegevoegde waarde vormen. Hiervoor hebben we een team van 120 professionals (“the safeteam”) die, net als topsporters, geloven in persoonlijke groei, volharding, engagement en

teamwerk. Onze Belgische getalenteerde schaatsers stellen zich een persoonlijk ambitieus doel van wereld niveau en leveren hiervoor ernstige inspanningen; de Alertis medewerkers kijken op naar zo’n professionalisme en zetten zich in hun werk ook dagelijks in, in het bijzonder voor de beveiliging van hun klanten ; “seriously safe” is dus geen loze baseline maar een missie. 

Alertis is dus heel vereerd te mogen meewerken aan de “road to Milan” van de Belgische Snelschaatsfederatie; het traject past 100% bij ons groeiverhaal, onze ambitie en onze employer branding politiek. Tegelijk is het een kers op de taart dat enkele topsporters, zoals Bart Swings of Stijn Desmet, een technische achtergrond hebben, hetgeen een extra brugje legt naar ons Safeteam.” Aldus Guy Slagmulder, CEO Alertis.

https://www.alertis.be

 

Bizzcontrol – Main Partner

Bizzcontrol is een Gentse scale-up die adviessoftware ontwikkelt voor accountantskantoren. Het bedrijf is in 2020 opgericht en is op dit moment een van de snelst groeiende Belgische tech-bedrijven in de accountancysector. Bizzcontrol helpt accountants die meer willen doen dan enkel de boekhouding, met als doel ondernemers te laten groeien. Daar ziet Bizzcontrol ook de link tussen ondernemerschap en topsport: enkel door je te laten omringen met de juiste expertise kan je groeien en uiteindelijk de top bereiken. Het Belgische schaatsteam presteert reeds op een zeer hoog niveau, maar heeft nog extra steun nodig om de aandacht te krijgen die het verdient. 

Dankzij de sponsoring hoopt Bizzcontrol de komende jaren hieraan bij te dragen om zo samen te schitteren op de Olympische Winterspelen van 2026!

https://www.bizzcontrol.com

 

OBO Bettermann – Official Partner

OBO Bettermann is als onafhankelijk familiebedrijf wereldwijd een vaste waarde inzake elektrotechnische installatiematerialen. Onze verbindings- en bevestigingssystemen zijn onze meest gekende producten. Daarnaast verdelen wij andere materialen die worden gebruikt voor elektrische toepassingen. Naast de distributie van deze producten via diverse groothandels, staan wij in voor het aanreiken van klant specifieke oplossingen bij middel- en grootschalige installatieprojecten. Kwaliteit, service en een breed scala aan praktische oplossingen maken van ons marktleider in dit segment. De reden waarom wij in het verhaal instappen is omdat we, samen met de schaatsers, geloven in een groeiverhaal richting Milaan.

https://www.obo.be

 

Het aankomende weekend komen de shorttrackers in actie om te strijden voor de Europese titels in Gdansk, Polen met o.a. broer en zus Stijn en Hanne Desmet als grote kanshebber op een Europese titel.

 

Voor meer informatie:

Corné Lepoeter * Voorzitter KBSF +32 468 18 15 75 corne.lepoeter@kbsf.be

Dimitri Verhoye partnerships KBSF * +32 0470 98 26 72 Dimitri.verhoye@smartadvice.eu

 

FOTO Martin de Jong

 

 

 

 

 

 

 

Onze partners