15-01-2024 | Shorttrack

Succesvol EK voor de Belgische shorttrackers!

Van 12-14 januari kon je onze nationale shorttracktop terugvinden op het Europese Kampioenschap shorttrack in Gdansk.

Op de eerste finaledag was het meteen 2x raak voor “team Desmet”!

Na een valpartij voor zowel Stijn als Hanne in de A-finale van de 1500m keerde het tij en reden ze beiden naar een 3e plaats op de 500m, gefeliciteerd Stijn en Hanne! 

Dit waren de resultaten van alle Belgen op de eerste finaledag …

Hanne Desmet reed op de 1500m lang voor winst in de A-finale, helaas kwam ze 3 ronden voor het einde ten val en eindigde zo op de 7e plaats. Op de 500m reed ze naar een prachtige 3e plaats! 

Tineke Den Dulk reed op de 1500m de semifinales en kreeg daarin een penalty, ze eindigt op de 21 e plaats. Op de 500m haalde ze de kwartfinales en eindigde op de 16e plaats.

Stijn Desmet kwam in de A-finale op de 1500m helaas ten val en eindigde op de 7e plaats. Op de 500m haalde hij net als zijn zus een prachtige 3e plaats! 

Adriaan Dewagtere haalde op de 1500m de herkansingen voor de halve finales en eindigde op de 23e plek. Op de 500m haalde hij de kwartfinales en eindigde 16e.

Warre Van Damme reed naar de 28e plaats op de 1500m in de herkansingen voor de semifinales.

Op de mannen relay 5000m wonnen Stijn, Ward, Adriaan en Warre hun halve finale en gaan ze door naar de A-finale!

 

Op de laatste dag van dit EK nog veel mooie resultaten voor onze Belgische toppers met als eerste goud voor Hanne Desmet!

In een zinderende finale op de 1000m reed Hanne Desmet met overmacht naar het goud! Proficiat!

Na het goud van zus Hanne reed Stijn naar brons op de 1000m! Gefeliciteerd Stijn!

En wat een finale bij de mixed relay, ook op de mixed relay pakken onze Belgische toppers de bronzen medaille! Gefeliciteerd Stijn, Hanne, Tineke en Adriaan! 

En tenslotte nog als afsluiter, historisch zilver op de 5000m mannen relay! Prachtprestatie, dikke proficiat Stijn, Adriaan, Ward ,Warre en Enzo!

We kunnen nog lang nagenieten van een fantastisch EK shorttrack met maar liefst 6 medailles voor onze Belgische schaatsers! Wat een prestatie!

 

SVG

FOTO Soenar Chamid 

 

 

Onze partners